24 Vijesti najnovije vijesti

✇ 24sata.hr

Đoković pobjesnio na publiku: Ćuti, bre! Pi*da ti materina!

14. svibnja 2022. u 13:19
Aguer se pripremao na servis u šestom gemu drugog seta, a Novak je poslao loptu u aut. Srpskom tenisaču očito je publika previše smetala pa je pobjesnio i rekao im da ušute

✇ Večernji.hr

VIDEO Boban održao emotivan govor legendi u čast: Šefe, neka vam je laka zemlja!

14. svibnja 2022. u 13:19

- Bio je sjajan igrač, veliki trener, ali je prije svega bio iznimno dobar čovjek, bio je naš čovjek. Ostao je čovjek raje. U svojoj poemi. Jedinstven. Ostao je takav, smiren.

✇ 24sata.hr

Sindikat novinara Hrvatske uspješno financira svoje projekte europskim novcem

14. svibnja 2022. u 13:17
Sindikat novinara Hrvatske (SNH) počeo je uspješno projektno financirati svoje aktivnosti europskim novcem, istaknuto je u subotu na 34. redovitoj sindikalnoj skupštini

✇ Večernji.hr

Plovio morem pa ugledao nešto neobično: Nije mogao vjerovati što je izvukao

14. svibnja 2022. u 13:16

Ribič Jeremy Richards plovio je svojim čamcem kada je u moru kilometar i pol od obale ugledao uplašenu životinju koja ondje definitivno nije pripadala

✇ 24sata.hr

SDP: 'Tuđman nas je volio kao mi njega. Kakav je, takav je, Zagorac i partizan, naš je'

14. svibnja 2022. u 13:12
Povodom 100. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, na društvenim mrežama oglasio je SDP objavom uz koju su stavili fotografiju Tuđmana iz partizanskih dana

✇ Tportal

Muhamed bin Zajed Al Nahjan novi predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata

14. svibnja 2022. u 13:11

Princ prijestolonasljednik šeik Muhamed bin Zajed Al Nahjan, koji je i dosad smatran de facto čelnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata, izabran je u subotu za predsjednika te bogate zaljevske monarhije, naslijedivši svog polubrata Kalifu Bin Zajeda Al Nahjana koji je umro u petak.

✇ Index.hr

Puljak predstavio program, najavio brojne projekte

14. svibnja 2022. u 13:09

PREDSTAVLJAJUĆI svoj program u Splitu, gradonačelnički kandidat Centra Ivica Puljak  je najavio izgradnju stanova, vrtića i škola te poručio da će povratkom u Gradsku upravu nastaviti tamo gdje su stali.

✇ Morski.hr

Makarani obranili protupožarni put prema Osejavi

14. svibnja 2022. u 13:08

MAKARSKA  – Gradonačelnik Makarske Zoran Paunović objavio je da je Grad Makarska, u koordiniranim naporima...

✇ HRT

Željana Zovko u službenom posjetu SAD-u

14. svibnja 2022. u 13:08
Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko u službenom je posjetu SAD-u. U američkom se Kongresu sastala s nizom republikanskih i demokratskih senatora i zastupnika.
✇ Nacional.hr

Moskva ponovno prijeti: Ako se NATO približi ruskoj granici, poduzet ćemo mjere

14. svibnja 2022. u 13:06

Moskva će poduzeti odgovarajuće mjere ako NATO razmjesti nuklearne snage i infrastrukturu u blizini granice s Rusijom, citirale su ruske novinske agencije zamjenika ministra vanjskih poslova Aleksandra Gruška u subotu.

“Bit će potrebno odgovoriti… Poduzimanjem odgovarajućih mjera opreza kojima se osigurava odvraćanje”, citirala je agencija Interfax Gruška.

Moskva nema neprijateljske namjere prema Finskoj i Švedskoj te ne vidi “stvarne” razloge zašto bi se te dvije zemlje pridružile NATO-u, dodao je Gruško.

Ponovio je izjavu od ranije da će odgovor Moskve na moguće proširenje NATO-a ovisiti o tome koliko će Savez svoja vojna sredstva približiti Rusiji te koju će infrastrukturu razmjestiti.

Plan Finske da podnese zahtjev za članstvom u NATO-u, objavljen u četvrtak te očekivan isti potez Švedske, rezultirat će ekspanzijom zapadnog vojnog saveza, što je ruski predsjednik Vladimir Putin želio spriječiti.

✇ Index.hr

Izabran novi predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata

14. svibnja 2022. u 13:04

PRINC prijestolonasljednik šeik Muhamed bin Zajed Al Nahjan, koji je i dosad smatran de facto čelnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata, izabran je u subotu za predsjednika te bogate zaljevske monarhije, naslijedivši svog polubrata Kalifu Bin Zajeda Al Nahjana koji je umro jučer.

✇ Telegram.hr

SDP o Tuđmanu: ‘Volio nas je koliko i mi njega. Ali, kakav je takav je, Zagorac i partizan je, naš je!’

14. svibnja 2022. u 13:04

Objavili su Tuđmanovu fotografiju snimljenu u jesen 1945.

✇ Index.hr

Camavinga o Modriću: Slomio bih gležanj da pokušam ono što on radi

14. svibnja 2022. u 13:02

REALOV veznjak nahvalio je Modrića.

✇ 24sata.hr

Izabran novi predsjednik UAE, koji je i dosad zapravo vladao

14. svibnja 2022. u 13:02
Muhameda Bin Zajeda, ili 'MBZ', izabralo je Vrhovno vijeće federacije Emirata, objavila je službena agencija WAM. On je de facto bio vladar Ujedinjenih Arapskih Emirata, bliskog američkog saveznika

✇ 24sata.hr

Posteljinu čuvajte na suhom mjestu i to uz mirisne vrećice

14. svibnja 2022. u 13:00
Da biste svoj prostor za skladištenje uredili i organizirali, ograničite se na tri seta plahti po krevetu i na samo tri seta ručnika (uključujući i ručnik za ruke) po osobi, plus dodatni set za goste

✇ Nacional.hr

Božo Ljubić: Herceg-Bosna bila je legitiman oblik organiziranja Hrvata u BiH

14. svibnja 2022. u 13:00

Hrvatska zajednica i Hrvatska Republika Herceg-Bosna je bila legitiman oblik vojnog i civilnog organiziranja Hrvata u BiH uslijed velikosrpske agresije na BiH, kada to centralna vlast u Sarajevu nije mogla ili nije htjela, izjavio je predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskoga narodnog sabora BiH (HNS BiH) Božo Ljubić u intervjuu novom broju Nacionala.

U opširnome intervjuu Nacionalovu novinaru Borisu Paveliću Ljubić je analizirao političku krizu uzrokovanu neuspjelim pregovorima oko izbornog zakona BiH te govorio o stajalištima stranaka HNS-a BiH o općim izborima u BiH, raspisanima za 2. listopada.

Odgovorio je, među ostalim, i na pitanje zašto se hrvatska politika u BiH simbolički poziva na Herceg-Bosnu, kada je nedvojbeno da je rat HVO-a i Armije BiH uzrokovao tešku traumu u odnosima Bošnjaka i Hrvata te da presuda Haškog suda šestorici civilnih i vojnih zapovjednika HR HB sadrži teške kvalifikacije i poraznu analizu ratnih zločina počinjenih nad Bošnjacima u Herceg-Bosni.

Ljubić je, među ostalim, podsjetio kako su “na osnovu ‘Splitskog sporazuma iz srpnja 1995., koji su potpisali Alija Izetbegović i Franjo Tuđman, pokrenute združene vojne operacije HVO, ABiH i HV kojima je oslobođen veliki dio teritorija BiH, deblokirana bihaćka enklava i spriječen mogući genocid veći i od srebreničkog i stvoreni uvjeti za Daytonski mirovni sporazum.”

“Nažalost, u dijelu 1993., zbio se tragičan sukob između Bošnjaka i Hrvata u dijelu Srednje Bosne i Hercegovine. O uzrocima bi se dalo naširoko raspravljati. Tragično je da su tijekom tog sukoba počinjeni mnogi ratni zločini na obje strane”, kazao je Ljubić, dodajući kako simbolika Herceg-Bosne proizlazi iz činjenice da su Hrvati BiH opstali u značajnijem broju “samo tamo gdje je Herceg-Bosna bila organizirana”.

Više detalja o Ljubićevu stavu prema Herceg-Bosni, ali i o njegovoj opsežnoj analizi aktualne političke situacije u BiH, pročitajte u intervjuu u novom broju Nacionala.

BOŽO LJUBIĆ: ‘Treći entitet u skladu je s Daytonom’

✇ 24sata.hr

Željka Markić o slučaju Mirele Čavajde: 'Grga ima pravo na život, koliko god on traje'

14. svibnja 2022. u 12:59
Osvrnula se na slučaj Mirele Čavajde kojoj hrvatsko zdravstvo nije omogućilo prekid trudnoće u visokom stadiju, iako za njeno dijete nijedan liječnik nije dao prognozu spojivu sa životom

✇ Index.hr

Luna je dobila novi dom i novo ime, presretna je i uživa

14. svibnja 2022. u 12:59

DOBILA je posebno ime.

✇ Večernji.hr

Hrvatica je favorit za pobjedu u srpskom talent showu, sve je osvojila glasom, ali i tužnom životnom pričom

14. svibnja 2022. u 12:57

Mislim da se nijedno natjecanje na Balkanu ne može usporediti s IDJshow-om. Također, mislim da ljudi koji se bave nama i tamo provode čitave dane s nama zaslužuju jedno veliko poštovanje i zahvalnost - kazala je Natalie, koju u showu mentorira poznati hitmejker Darko Dimitrov

✇ Tportal

[FOTO] Puljak najavio brojne projekte: U Splitu ćemo nastaviti gdje smo stali

14. svibnja 2022. u 12:56

Predstavljajući svoj program u Splitu, gradonačelnički kandidat Centra Ivica Puljak u subotu je najavio izgradnju stanova, vrtića i škola, te poručio da će povratkom u Gradsku upravu nastaviti tamo gdje su stali.

❌