24 vijesti Najnovije vijesti

24sata.hr 24sata.hr

Đoković pobjesnio na publiku: Ćuti, bre! Pi*da ti materina!

14. svibnja 2022. u 13:19
Aguer se pripremao na servis u šestom gemu drugog seta, a Novak je poslao loptu u aut. Srpskom tenisaču očito je publika previše smetala pa je pobjesnio i rekao im da ušute

Večernji.hr Večernji.hr

VIDEO Boban održao emotivan govor legendi u čast: Šefe, neka vam je laka zemlja!

14. svibnja 2022. u 13:19

- Bio je sjajan igrač, veliki trener, ali je prije svega bio iznimno dobar čovjek, bio je naš čovjek. Ostao je čovjek raje. U svojoj poemi. Jedinstven. Ostao je takav, smiren.

24sata.hr 24sata.hr

Sindikat novinara Hrvatske uspješno financira svoje projekte europskim novcem

14. svibnja 2022. u 13:17
Sindikat novinara Hrvatske (SNH) počeo je uspješno projektno financirati svoje aktivnosti europskim novcem, istaknuto je u subotu na 34. redovitoj sindikalnoj skupštini

Večernji.hr Večernji.hr

Plovio morem pa ugledao nešto neobično: Nije mogao vjerovati što je izvukao

14. svibnja 2022. u 13:16

Ribič Jeremy Richards plovio je svojim čamcem kada je u moru kilometar i pol od obale ugledao uplašenu životinju koja ondje definitivno nije pripadala

24sata.hr 24sata.hr

SDP: 'Tuđman nas je volio kao mi njega. Kakav je, takav je, Zagorac i partizan, naš je'

14. svibnja 2022. u 13:12
Povodom 100. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, na društvenim mrežama oglasio je SDP objavom uz koju su stavili fotografiju Tuđmana iz partizanskih dana

Tportal Tportal

Muhamed bin Zajed Al Nahjan novi predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata

14. svibnja 2022. u 13:11

Princ prijestolonasljednik šeik Muhamed bin Zajed Al Nahjan, koji je i dosad smatran de facto čelnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata, izabran je u subotu za predsjednika te bogate zaljevske monarhije, naslijedivši svog polubrata Kalifu Bin Zajeda Al Nahjana koji je umro u petak.

Index.hr Index.hr

Puljak predstavio program, najavio brojne projekte

14. svibnja 2022. u 13:09

PREDSTAVLJAJUĆI svoj program u Splitu, gradonačelnički kandidat Centra Ivica Puljak  je najavio izgradnju stanova, vrtića i škola te poručio da će povratkom u Gradsku upravu nastaviti tamo gdje su stali.

Morski.hr Morski.hr

Makarani obranili protupožarni put prema Osejavi

14. svibnja 2022. u 13:08

MAKARSKA  – Gradonačelnik Makarske Zoran Paunović objavio je da je Grad Makarska, u koordiniranim naporima...

HRT HRT

Željana Zovko u službenom posjetu SAD-u

14. svibnja 2022. u 13:08
Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko u službenom je posjetu SAD-u. U američkom se Kongresu sastala s nizom republikanskih i demokratskih senatora i zastupnika.
Nacional.hr Nacional.hr

Moskva ponovno prijeti: Ako se NATO približi ruskoj granici, poduzet ćemo mjere

14. svibnja 2022. u 13:06

Moskva će poduzeti odgovarajuće mjere ako NATO razmjesti nuklearne snage i infrastrukturu u blizini granice s Rusijom, citirale su ruske novinske agencije zamjenika ministra vanjskih poslova Aleksandra Gruška u subotu.

“Bit će potrebno odgovoriti… Poduzimanjem odgovarajućih mjera opreza kojima se osigurava odvraćanje”, citirala je agencija Interfax Gruška.

Moskva nema neprijateljske namjere prema Finskoj i Švedskoj te ne vidi “stvarne” razloge zašto bi se te dvije zemlje pridružile NATO-u, dodao je Gruško.

Ponovio je izjavu od ranije da će odgovor Moskve na moguće proširenje NATO-a ovisiti o tome koliko će Savez svoja vojna sredstva približiti Rusiji te koju će infrastrukturu razmjestiti.

Plan Finske da podnese zahtjev za članstvom u NATO-u, objavljen u četvrtak te očekivan isti potez Švedske, rezultirat će ekspanzijom zapadnog vojnog saveza, što je ruski predsjednik Vladimir Putin želio spriječiti.

Index.hr Index.hr

Izabran novi predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata

14. svibnja 2022. u 13:04

PRINC prijestolonasljednik šeik Muhamed bin Zajed Al Nahjan, koji je i dosad smatran de facto čelnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata, izabran je u subotu za predsjednika te bogate zaljevske monarhije, naslijedivši svog polubrata Kalifu Bin Zajeda Al Nahjana koji je umro jučer.

Telegram.hr Telegram.hr

SDP o Tuđmanu: ‘Volio nas je koliko i mi njega. Ali, kakav je takav je, Zagorac i partizan je, naš je!’

14. svibnja 2022. u 13:04

Objavili su Tuđmanovu fotografiju snimljenu u jesen 1945.

Index.hr Index.hr

Camavinga o Modriću: Slomio bih gležanj da pokušam ono što on radi

14. svibnja 2022. u 13:02

REALOV veznjak nahvalio je Modrića.

24sata.hr 24sata.hr

Izabran novi predsjednik UAE, koji je i dosad zapravo vladao

14. svibnja 2022. u 13:02
Muhameda Bin Zajeda, ili 'MBZ', izabralo je Vrhovno vijeće federacije Emirata, objavila je službena agencija WAM. On je de facto bio vladar Ujedinjenih Arapskih Emirata, bliskog američkog saveznika

24sata.hr 24sata.hr

Posteljinu čuvajte na suhom mjestu i to uz mirisne vrećice

14. svibnja 2022. u 13:00
Da biste svoj prostor za skladištenje uredili i organizirali, ograničite se na tri seta plahti po krevetu i na samo tri seta ručnika (uključujući i ručnik za ruke) po osobi, plus dodatni set za goste

Nacional.hr Nacional.hr

Božo Ljubić: Herceg-Bosna bila je legitiman oblik organiziranja Hrvata u BiH

14. svibnja 2022. u 13:00

Hrvatska zajednica i Hrvatska Republika Herceg-Bosna je bila legitiman oblik vojnog i civilnog organiziranja Hrvata u BiH uslijed velikosrpske agresije na BiH, kada to centralna vlast u Sarajevu nije mogla ili nije htjela, izjavio je predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskoga narodnog sabora BiH (HNS BiH) Božo Ljubić u intervjuu novom broju Nacionala.

U opširnome intervjuu Nacionalovu novinaru Borisu Paveliću Ljubić je analizirao političku krizu uzrokovanu neuspjelim pregovorima oko izbornog zakona BiH te govorio o stajalištima stranaka HNS-a BiH o općim izborima u BiH, raspisanima za 2. listopada.

Odgovorio je, među ostalim, i na pitanje zašto se hrvatska politika u BiH simbolički poziva na Herceg-Bosnu, kada je nedvojbeno da je rat HVO-a i Armije BiH uzrokovao tešku traumu u odnosima Bošnjaka i Hrvata te da presuda Haškog suda šestorici civilnih i vojnih zapovjednika HR HB sadrži teške kvalifikacije i poraznu analizu ratnih zločina počinjenih nad Bošnjacima u Herceg-Bosni.

Ljubić je, među ostalim, podsjetio kako su “na osnovu ‘Splitskog sporazuma iz srpnja 1995., koji su potpisali Alija Izetbegović i Franjo Tuđman, pokrenute združene vojne operacije HVO, ABiH i HV kojima je oslobođen veliki dio teritorija BiH, deblokirana bihaćka enklava i spriječen mogući genocid veći i od srebreničkog i stvoreni uvjeti za Daytonski mirovni sporazum.”

“Nažalost, u dijelu 1993., zbio se tragičan sukob između Bošnjaka i Hrvata u dijelu Srednje Bosne i Hercegovine. O uzrocima bi se dalo naširoko raspravljati. Tragično je da su tijekom tog sukoba počinjeni mnogi ratni zločini na obje strane”, kazao je Ljubić, dodajući kako simbolika Herceg-Bosne proizlazi iz činjenice da su Hrvati BiH opstali u značajnijem broju “samo tamo gdje je Herceg-Bosna bila organizirana”.

Više detalja o Ljubićevu stavu prema Herceg-Bosni, ali i o njegovoj opsežnoj analizi aktualne političke situacije u BiH, pročitajte u intervjuu u novom broju Nacionala.

BOŽO LJUBIĆ: ‘Treći entitet u skladu je s Daytonom’

24sata.hr 24sata.hr

Željka Markić o slučaju Mirele Čavajde: 'Grga ima pravo na život, koliko god on traje'

14. svibnja 2022. u 12:59
Osvrnula se na slučaj Mirele Čavajde kojoj hrvatsko zdravstvo nije omogućilo prekid trudnoće u visokom stadiju, iako za njeno dijete nijedan liječnik nije dao prognozu spojivu sa životom

Index.hr Index.hr

Luna je dobila novi dom i novo ime, presretna je i uživa

14. svibnja 2022. u 12:59

DOBILA je posebno ime.

Večernji.hr Večernji.hr

Hrvatica je favorit za pobjedu u srpskom talent showu, sve je osvojila glasom, ali i tužnom životnom pričom

14. svibnja 2022. u 12:57

Mislim da se nijedno natjecanje na Balkanu ne može usporediti s IDJshow-om. Također, mislim da ljudi koji se bave nama i tamo provode čitave dane s nama zaslužuju jedno veliko poštovanje i zahvalnost - kazala je Natalie, koju u showu mentorira poznati hitmejker Darko Dimitrov

Tportal Tportal

[FOTO] Puljak najavio brojne projekte: U Splitu ćemo nastaviti gdje smo stali

14. svibnja 2022. u 12:56

Predstavljajući svoj program u Splitu, gradonačelnički kandidat Centra Ivica Puljak u subotu je najavio izgradnju stanova, vrtića i škola, te poručio da će povratkom u Gradsku upravu nastaviti tamo gdje su stali.

❌